vineri, 29 ianuarie 2010

Internet in Spatiu?

Ei bine da...saptamana aceasta, astronautii de pe statia spatiala internationala au primit internet.
Sistemul se numeste "high-speed Ku-band"(ok...nu pot sa zic ca am mai auzit de chestia asta :-?)
Pana acuma astronautii nu putea decat sa trimita emailuri folosind CrewSupport LAN, care nu le permitea sa navigheze pe internet.
Si acum ei foarte fericiti de noua lor jucarie, ghiciti pentru ce l-au folosit??
Pentru ......TWITTER!!!








Cand am citit prima data despre internet in spatiu am fost destul de interesat de idee (un lucru , na ce sa zic, inovator) dar c'mon....Twitter...really??? Miliarde de dolari pentru a trimite oameni in spatiu, alte sute de milioane pentru crearea conexiunii la internet si asta e cea mai buna utilizare a lui???

Trecand peste acest "mic detaliu", primul om care s-a logat din spatiu pe contul sau Twitter a fost T.J. Creamer aceste spunand urmatoarele"Hello Twitterverse! We r now LIVE tweeting from the International Space Station -- the 1st live tweet from Space! :) More soon, send yours ?"
Now digg this: abea am ajuns la partea cea mai buna.....membrii echipajului sunt supusi acelorasi reguli, in ceea ce priveste internetul, ca toti angajatii NASA, si anume: nexam siteuri de pariuri, ciuciu siteuri porno =))), i-auzi mai, oamenii aia stau atatea luni pe statia aia spatiala si n-au si ei voie sa se "destinda" putin :))). Reteaua este dotata cu filtre care elimina astfel de siteuri.
In alta ordine de idei, daca doriti sa stiti unde si cand poate fi vazuta statia spatiala internationala puteti intra aici.
Ca o concluzie, nu stiu cat de mult ar trebui sa ne suprinda ca NASA are cont Twitter atata vreme cat Barack Obama si Bill Gates au....

2 comentarii:

Your Ad Here